09 243 54 30 info@it-planet.be

Introductie

IT-Planet is een gespecialiseerd informatica projectsourcing bedrijf, gelegen te Gent. We zijn actief bij diverse grote klanten over heel Vlaanderen en Brussel in volgende ICT-domeinen: Application Development, Infrastructure Services & Software Testing. Om ons team van 180 medewerkers te versterken zijn we momenteel op zoek naar een Application Solution Architect om aan de slag te gaan bij onze klant in Leuven.

Algemeen:

 • Deze positie kan worden ingevuld met zowel vast contract (bediendestatuut) als freelance contract
 • Duurtijd: lange termijn
 • Regio: Leuven
 • Fulltime

Functieomschrijving:

  Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde senior IT Solution Architect ter versterking van onze ART Leads & Insights. Als solution architect, opererend in een agile context, ben je in contact met meerdere stakeholders, IT experts etc. Het is belangrijk om de business drivers en requirements te begrijpen en de best mogelijke mogelijke IT-oplossing, rekening houdend met het doeldomein en de bedrijfsarchitectuur. Op deze manier de brug tussen specifieke businessvereisten en de oplossing die nodig is om te ondersteunen.

  Meer specifiek richt je je in deze functie op de verdere ontwikkeling en verbetering van het leads framework dat onze datagedreven campagnes ondersteunt. Binnen dit framework wordt data omgezet in relevante leads gedreven door AI modellen en business inzichten en geleverd aan klanten. Vandaar dat niet alleen het framework zelf, maar ook kennis van de data-omgeving en een grote interesse in AI zijn een vereiste voor deze functie, zodat je een E2E kijk op de oplossing.

  We werken op een (scaled) agile manier (SAFe), dus sprints, dagelijkse scrums, retrospectives en backlog refinement zijn voor jou bekende begrippen.

  Taken:

  • Het begrijpen, analyseren en uitdagen van de zakelijke behoeften en deze vertalen naar een fit-forpurpose IT-oplossing die waarde creëert voor onze klanten. Zowel met een zakelijke focus – ervoor zorgen de oplossing voldoet aan de business requirements – maar ook in lijn met onze doel enterprise architectuurvisie waarvan je gedegen kennis opdoet.
  • Voor de start van een project of epic, maak je een eerste beoordeling door het definiëren van een high level oplossing en het verstrekken van ballpark inspanning / kostenramingen. In deze ‘haalbaarheidsstudie’ moet u kunnen vertrekken van minder gestructureerde input en deze conceptueel benaderen, steeds met een E2E visie. U identificeert de verschillende oplossingsalternatieven, u onderzoekt hun haalbaarheid in termen van scope, budget, TTM (time-to-market) en A2E (Ability to Execute) binnen het IT-applicatielandschap. Het uitwerken van de E2E IT solution architectuur gebeurt in nauwe samenwerking met alle stakeholders, systeem architect, enterprise architect etc. Oplossingen moeten toekomstbestendig zijn en afgestemd zijn op de domeinarchitectuur, waarbij zowel functionele als niet-functionele aspecten. Aan het einde van de haalbaarheidsstudie lever je de cruciale IT deliverables op en zorg je voor een overdracht aan het agile team. Nadien blijf je beschikbaar tijdens de uitvoering van het werk en werk je samen met het team om oplevering van hoge kwaliteit te garanderen.
  • Je geeft richting/input aan de domeinarchitectuur en werkt samen met de enterprise architect en systeem architect.
  • Je ondersteunt en helpt bij het opstellen van de roadmap voor de verdere toekomstige ontwikkeling van het leads framework, inclusief de positionering van de verschillende tools (o.a. Adobe Campaign) en je vertaalt deze roadmap naar concrete oplossingen.
  • Je bent op de hoogte van technologische trends en evoluties binnen het domein.
  • Je neemt op een gefundeerde manier vlotte operationele beslissingen. De impact van de beslissingen is duidelijk gedefinieerd.
  • Je treedt op als mede-ondernemer voor je interne business klant, bv. door te adviseren waar technologie een enabler kan zijn om business ideeën te realiseren. Je bent actief betrokken bij de IT architectuur community en staat collega’s bij waar nodig.

  Functie-eisen

   • Je hebt gewerkt als solution architect (of in een gelijkaardige rol) in een complexe IT omgeving gedurende minstens 5 jaar
   • Je hebt ervaring met het werken in een agile omgeving
   • Je hebt goede analytische en conceptuele vaardigheden
   • Je bent in staat een evenwicht te vinden tussen logisch problemen oplossen en innovatief, out-of the-box denken
   • Je bent een natuurlijke communicator, in staat om complexe onderwerpen uit te leggen in begrijpelijke taal aan verschillende belanghebbenden. Je bent in staat om technische kwesties over te brengen aan niet-technische stakeholders. Je bent in staat om met impact te communiceren om stakeholders op één lijn te krijgen rond een voorgestelde oplossing.
   • Je neemt initiatief om op de hoogte te blijven van innovaties in technologie, marktveranderingen, methodologieën etc. Interesse in cloud technologie, AI en big data zijn een must in dit domein.
   • Je hebt een uitstekend begrip van architectuur / design patterns.
   • Kennis van tools zoals ArchiMate, Visio, … zijn een troef.
   • Je hebt goed inzicht in datamodellering.
   • Kennis van marketing automation (kennis van Adobe Campaign is een pluspunt).
   • Je bent een echte teamplayer maar kan ook autonoom werken.
   • Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en Engels

             Aanbod

             Bij ons word je verloond naar werk, kennis & competenties. Met zorg wordt een motiverend salarispakket uitgewerkt: loon + groeps-en hospitalisatieverzekering + wagen & tankkaart + maaltijdcheques,… . Bovendien geeft IT-Planet je alle kansen om goed te zijn in wat je doet: extra opleidingsmogelijkheden & training zullen je helpen jouw skills verder uit te breiden of optimaliseren! Wanneer je er klaar voor bent, staan er al weer tal van doorgroeimogelijkheden of carrièrevooruitzichten klaar.

             Freelance? Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat.

             Inlichtingen

             Interesse? Stuur je cv en eventueel je motivatiebrief naar vacature@it-planet.be t.a.v. Anaïs.

             Sollicitatie

             Anaïs

             Solliciteren
             Terug naar vacatures

             Is dit jouw droomjob?

             Solliciteren