09 243 54 30 info@it-planet.be

Introductie

IT-Planet is een gespecialiseerd informatica projectsourcing bedrijf, gelegen te Gent. We zijn actief bij diverse grote klanten over heel Vlaanderen en Brussel in volgende ICT-domeinen: Application Development, Infrastructure Services & Software Testing. Om ons team van 180 medewerkers te versterken zijn we momenteel op zoek naar een Qlik Sense Developer om aan de slag te gaan bij onze klant in Brussel.

 • Deze positie kan worden ingevuld met zowel vast contract (bediendestatuut) als freelance contract
 • Duurtijd: lange termijn
 • Regio: Brussel/Remote
 • Fulltime

Functie

De Qlik Sense Developer zal het programma team helpen met het leveren van moderne, schaalbare en volledig geïntegreerde data analytics en statistische dashboards. Het programma is een groepsbreed, internationaal programma met als doel het implementeren van een nieuw IT-platform (data warehouse) te implementeren om bedrijfsmanagementrapportage te produceren voor Risk, Finance en Liquiditeit. De missie is om ervoor te zorgen dat we in de hele groep, in alle landen en in alle domeinen, we allemaal hetzelfde begrip hebben van de gegevens die zijn opgeslagen in, geleverd aan of geëxtraheerd uit dit data warehouse.

We werken in een SAFe-modus. In korte iteraties (sprints) wordt software opgeleverd waardoor we een verbeterde time to market. We ontwikkelen, evalueren en sturen waar nodig tijdens deze korte cycli. Telkens in overleg met onze business.

Je werkt in een goed geïntegreerd Business & IT team in een internationale context met de ontwikkelteams op offshore locatie. Je bent in staat om een goede klantrelatie te onderhouden met de business partners, waarbij je hen ook durft uit te dagen, gegeven beperkingen van tijd scope en budget. Je krijgt inzicht in de betrokken bedrijfsprocessen.

 • Binnen het centrale Qlik Sense ontwikkelteam maken we Qlik Sense rapporten bovenop het Groepsbrede bedrijfsmanagement datawarehouse.
 • Onze klanten zijn hoofdkantoor afdelingen maar ook lokale afdelingen in verschillende landen.
 • Wij leveren gemeenschappelijke QS dashboards die gebruikt kunnen worden door het management maar ook door operations voor strategische beslissingen, analytische doeleinden of operationele sturing.
 • Samen met je collega’s creëer je gemeenschappelijke dashboards, je bent verantwoordelijk voor het uitrollen van deze dashboards naar alle betrokken landen, je ondersteunt klanten bij het gebruik van de dashboards en helpt bijdragers in hun taken.
 • We werken in een DevOps omgeving en zijn als zodanig verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe dashboards, maar ook voor het onderhoud van de infrastructuur en bestaande dashboards.

Functie-eisen

 • Je bent zeer ervaren in het E2E ontwikkelen van dashboards met Qlik Sense: ontwerp, ontwikkeling, optimalisatie (performance) en deployment.
 • Je bent bekend met front-end ontwikkeling en visualisatie best practices met Qlik Sense objecten zoals Multi Boxes, Rechte tabellen, Pivot tabellen, Containers, Line charts, Bar charts, Comb-diagrammen, Scatter-diagrammen, Lijn objecten, Pie-diagrammen, Buttons, etc.
 • Hands-on kennis van andere Qlik technologieën (bv. Nprinting) is een pluspunt.
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent in staat om business requirements te vertalen naar visualisaties zodat onze klant de informatie gemakkelijk kan terugvinden.
 • Je bent geïnteresseerd in Data en Data handling en kan de data structureren zodat het waardevolle informatie wordt voor de klant
 • Pluspunt is dat je ervaring hebt in technische domeinen zoals Teradata, SQL, scripting taal (bv. Perl).
 • Aangezien we in een internationale omgeving werken, verwachten we dat je vloeiend Engels spreekt.
 • Je bent in staat om cross-training te geven en complexe scenario’s uit te leggen aan niet IT-teamleden

Aanbod

Bij ons word je verloond naar werk, kennis & competenties. Met zorg wordt een motiverend salarispakket uitgewerkt: loon + groeps-en hospitalisatieverzekering + wagen & tankkaart + maaltijdcheques,… . Bovendien geeft IT-Planet je alle kansen om goed te zijn in wat je doet: extra opleidingsmogelijkheden & training zullen je helpen jouw skills verder uit te breiden of optimaliseren! Wanneer je er klaar voor bent, staan er al weer tal van doorgroeimogelijkheden of carrièrevooruitzichten klaar.

Freelance? Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat.

Inlichtingen

Interesse? Stuur je cv en eventueel je motivatiebrief naar vacature@it-planet.be t.a.v. Anaïs of bel ons op 09 243 54 43.


Solliciteren
Terug naar vacatures

Is dit jouw droomjob?

Solliciteren