09 243 54 30 info@it-planet.be

Introductie

IT-Planet is dé HR specialist voor flexibele en tijdelijke staffing in IT. Wij verzorgen IT-projecten bij diverse top 100-klanten over heel Vlaanderen en Brussel in volgende IT-domeinen: Application Development, Infrastructure Services & Software Testing. Met 15 jaar ervaring achter de kiezen kunnen wij perfect tegemoet komen aan jouw individuele noden. Bij ons kan en mag je groeien en leren, kortom floreren in jouw job. Sounds good? Op vandaag hebben wij reeds 180 fijne collega’s op project. Om ons team verder te versterken zijn we momenteel op zoek naar een IT architect Environment Monitoring & Reporting System (EMRS) (m/v/x) om aan de slag te gaan bij onze klant in Gent.

 • Deze positie kan worden ingevuld met zowel vast contract (bediendestatuut) als freelance contract
 • Duurtijd: Lange termijn
 • Regio: Gent
 • Fulltime

Functie

Binnen de IT Flat Europe-organisatie is het domein Digital & IT Quality, Manufacturing and Maintenance verantwoordelijk voor de IT-strategie van de Quality, Manufacturing en Maintenance-functies, inclusief efficiëntie (proces- en systeemexploitatie en -optimalisatie). Daarnaast omvat het ook de sturing van alle projecten op het gebied van Gezondheid, Veiligheid en Milieu binnen de IT-context.


Specifiek voor het HSE-domein zijn we op zoek naar versterking van het HSE-team met een IT-architect om de IT-oplossing uit te werken voor het corporate EMRS-project (Environment Monitoring & Reporting System).


Dit project heeft tot doel milieugegevens vast te leggen uit de verschillende productieclusters als input voor corporate milieurapportage zoals ESG, CSRD, ESRS, … waarvoor corporate een oplossing heeft ontwikkeld die is gebaseerd op MSM (Microsoft Sustainability Manager) in combinatie met een milieudatalake (MS) om de milieugegevens te verzamelen, te verwerken en op te slaan.


Het project zal centraal worden uitgevoerd op het niveau van Flat Europe (IT) in nauwe samenwerking met de verschillende productieclusters.

Specifiek verwachten we dat de IT-architect

 

1) Op Flat Europe IT-niveau

 • Aanbevelingen voor implementatie voor het cluster voorbereidt – in lijn met de gedefinieerde strategie
 • Samen met het corporate team de IT-koppeling tussen het cluster en de corporate oplossing bepaalt

2) Op clusterniveau (samen met cluster IT)

 • Een technische evaluatie uitvoert van de huidige gegevenscaptatie en -opslag
 • Een gap-analyse levert om aan de bedrijfsvereisten te voldoen
 • Het gegevensvoorbereidings- en communicatieproces naar corporate (MSM) beheert
 • Noodzakelijke verbeteringen bestudeert en adviseert op het gebied van controles om robuustheid op clusterniveau te waarborgen.

Functie-eisen

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring als IT-architect
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden en een gezonde kritische blik
 • Je bent autonoom, flexibel, georganiseerd en nauwkeurig
 • Je hebt sterke communicatieve en luistervaardigheden. Je houdt van informatie delen en brengt andere mensen naar een hoger niveau door te begeleiden/coachen
 • Je hebt solide project- en verandermanagementvaardigheden.
 • Je spreekt vloeiend Engels. Elke andere Europese taal zoals Frans, Nederlands of Spaans wordt gewaardeerd.

De volgende elementen zijn een pluspunt:

 • Brede kennis van milieurapportage (ESG, CSRD, ESRS)
 • Inzicht of diepgaande kennis van: Azure Datatechnologieën (Datalake, DataBricks, PowerBI) en/of Microsoft Sustainability Manager

Aanbod

Wat er bijkomt

Je wordt verloond naar takenpakket, kennis en competenties. Met zorg werken wij een motiverend salarispakket uit inclusief een interessant extralegaal pakket met een groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, ecocheques, een jaarlijks budget voor de aankoop van persoonlijk IT-materiaal, … Tevens bieden we je graag een bedrijfswagen met tankkaart aan (of nog beter: een elektrische wagen met laadkaart én laadpaal bij je thuis geïnstalleerd).


Wat echt telt

Jij en jouw persoonlijke wensen en noden staan voor ons centraal. Aan de hand van persoonlijke opvolging en contacten streven we samen naar jouw gewenste carrière. We bieden je de doorgroeimogelijkheden en uitdagingen die je ambieert, en begeleiden je aan de hand van een professioneel opleidings- en evolutiebeleid. Work-life balance vinden we belangrijk, in dit kader bieden wij ook graag flexibiliteit. Daarnaast organiseren we jaarlijks tal van superfijne evenementen waar we jou steeds voor uitnodigen! Zo zijn we ook elk jaar als sponsor aanwezig op enkele festivals. 

Al het bovenstaande, en veel meer, zorgt ervoor dat wij jaar na jaar de award voor Great Place to Work binnenhalen! 


Freelance? Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat. En ja, ook als freelancer kan je genieten van opleidingen en evenementen via IT-Planet!


Inlichtingen

Interesse? Stuur je cv en eventueel je motivatiebrief naar vacature@it-planet.be t.a.v. Tuur of bel ons op 09 241 58 79.


Solliciteren
Terug naar vacatures

Is dit jouw droomjob?

Solliciteren