09 243 54 30 info@it-planet.be

Introductie

IT-Planet is dé HR specialist voor flexibele en tijdelijke staffing in IT. Wij verzorgen IT-projecten bij diverse top 100-klanten over heel Vlaanderen en Brussel in volgende IT-domeinen: Application Development, Infrastructure Services & Software Testing. Met 15 jaar ervaring achter de kiezen kunnen wij perfect tegemoet komen aan jouw individuele noden. Bij ons kan en mag je groeien en leren, kortom floreren in jouw job. Sounds good? Op vandaag hebben wij reeds 180 fijne collega’s op project. Om ons team verder te versterken zijn we momenteel op zoek naar een Network Security Engineer om aan de slag te gaan bij onze klant in Gent.

 • Deze positie kan worden ingevuld met zowel vast contract (bediendestatuut) als freelance contract
 • Duurtijd: lange termijn
 • Regio: Gent
 • Fulltime

Functie

De medewerker zal als Netwerk Security specialist deel uitmaken van het Netwerk (& Security) Infrastructuur Team. Onze klant heeft een uitgebreid netwerk met 2500 Cisco switchen en 35 productienetwerken. Het is de bedoeling om in het kader van Netwerk Security onze productienetwerken verder te segmenteren en te beveiligen. Dit vereist een goede kennis van de communicatiestromen en protocollen in een industriële omgeving met een hoge mate van automatisatie (+1000 PLC’s).


Als Netwerk Security Specialist sta je in voor de implementatie van ons security framework en het beheren van onze talloze firewalls en andere beveiligingsproducten. De medewerker zal op korte termijn zelfstandig taken opnemen om Netwerk Security projecten te plannen en uit te voeren. Een goede communicatie en samenwerking met collega’s van NWI, maar ook met applicatie verantwoordelijken, technici, ingenieurs en lijnverantwoordelijken van de productieafdelingen is hierbij een must. Enkel door een doorgedreven samenwerking kunnen de productieonderbrekingen zo kort mogelijk gehouden worden.

Functie-eisen

 • Master diploma of gelijkwaardig door ervaring
 • Hardware: Switches, routers (Cisco)
 • Technologieën/protocollen: Subnetting, routing (BGP, OSPF), LAN/VLAN, TCP/IP (DNS, DHCP, HTTP, SSH, FTP), Industriële netwerk protocollen (vb Profinet).
 • Analyze van netwerk communicatie stromen (op basis van bvb WireShark traces of Firewall loggings)
 • Network Management (vb PRTG)
 • Security: Firewall, IPS, SIEM, …
 • Ervaring met configuratie en beheer van Fortinet producten (Fortigate, FortiAnalyzer, FortiManager…) is zeker een troef
 • Ervaring met werken in een 24/7 productieomgeving
 • Vloeiende kennis Nederlands en Engels
 • Vlotte reisweg naar Gent hebben

Aanbod

Wat er bijkomt

Je wordt verloond naar takenpakket, kennis en competenties. Met zorg werken wij een motiverend salarispakket uit inclusief een interessant extralegaal pakket met een groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, ecocheques, een jaarlijks budget voor de aankoop van persoonlijk IT-materiaal, … Tevens bieden we je graag een bedrijfswagen met tankkaart aan (of nog beter: een elektrische wagen met laadkaart én laadpaal bij je thuis geïnstalleerd).


Wat echt telt

Jij en jouw persoonlijke wensen en noden staan voor ons centraal. Aan de hand van persoonlijke opvolging en contacten streven we samen naar jouw gewenste carrière. We bieden je de doorgroeimogelijkheden en uitdagingen die je ambieert, en begeleiden je aan de hand van een professioneel opleidings- en evolutiebeleid. Work-life balance vinden we belangrijk, in dit kader bieden wij ook graag flexibiliteit. Daarnaast organiseren we jaarlijks tal van superfijne evenementen waar we jou steeds voor uitnodigen! Zo zijn we ook elk jaar als sponsor aanwezig op enkele festivals. 

Al het bovenstaande, en veel meer, zorgt ervoor dat wij jaar na jaar de award voor Great Place to Work binnenhalen! 


Freelance? Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat. En ja, ook als freelancer kan je genieten van opleidingen en evenementen via IT-Planet!


Inlichtingen

Interesse? Stuur je cv en eventueel je motivatiebrief naar vacature@it-planet.be t.a.v. Febe of bel ons op +32 9 243 54 92.


Solliciteren
Terug naar vacatures

Is dit jouw droomjob?

Solliciteren