09 243 54 30 info@it-planet.be

Introductie

IT-Planet is dé HR specialist voor flexibele en tijdelijke staffing in IT. Wij verzorgen IT-projecten bij diverse top 100-klanten over heel Vlaanderen en Brussel in volgende IT-domeinen: Application Development, Infrastructure Services & Software Testing. Met 15 jaar ervaring achter de kiezen kunnen wij perfect tegemoet komen aan jouw individuele noden. Bij ons kan en mag je groeien en leren, kortom floreren in jouw job. Sounds good? Op vandaag hebben wij reeds 180 fijne collega’s op project. Om ons team verder te versterken zijn we momenteel op zoek naar een Software Tester (m/v/x) om aan de slag te gaan bij onze klant in Gent.

 • Deze positie kan worden ingevuld met zowel vast contract (bediendestatuut) als freelance contract
 • Duurtijd: Lange termijn
 • Regio: Gent
 • Fulltime

Functie

  De tester is verantwoordelijk voor het functioneel en technisch testen van software(producten), (web)applicaties en/of microservices, waarbij hij/zij ervoor zorgt dat deze geen fouten bevatten en de gebruikservaring van het eindproduct zo goed mogelijk is. De tester bekijkt ook waar het nuttig is om zaken te gaan automatiseren. De tester werkt in een Agile omgeving en maakt deel uit van een zelfsturend team dat erop gericht is om steeds betere applicaties op te leveren, door continu te optimaliseren.  Jouw taak hierin is het team te ondersteunen door het functioneel en technisch testen van de story’s die zij ontwikkelen tijdens de sprint. Jij zorgt er op die manier voor dat de fouten worden voorkomen en dat de eindgebruiker de beste gebruikservaring krijgt. Je helpt ook bij het filteren van de issues die geregistreerd worden vanuit andere bronnen. Zo ontlast je de andere leden van het team en haal je de kwaliteit van de gelogde issues naar boven. 


  Manuele testing

   • Als tester ben je verantwoordelijk voor het uitwerken van test cases op basis van de aangeleverde story’s. Dit in samenspraak met het team en in diverse technologieën en projecten.  
   • Je schrijft testcases uit 
   • Je voert de testcases uit. 
   • Je bewaakt de continuïteit en de stabiliteit van de eindproducten.  
   • Je rapporteert de gevonden fouten en volgt ze op. 
   • Je bereidt de testdata voor waar nodig. 
   • Je beheert en bewaakt de beschikbare testdata. 
   • Technische context: Jira, Sharepoint, Browserstack,Lambdatest, Office 365, SQL databases, … Kennis hiervan is noodzakelijk. 


          Automated testing

           • Je werkt automated testcases uit voor nieuwe applicaties/microservices. 
           • Je herwerkt automated testcases bij aanpassingen van bestaande applicaties. 
           • Je bent in staat om zowel cypress testen als newman/postman testen op te stellen en te configureren in een CI/CD pipeline
           • Technische context: Cucumber, Java, Selenium, cypress, newman/postman. Kennis hiervan is een noodzakelijk.

              Functie-eisen

              • Aantoonbare ervaring als software tester
              • Sterke ervaring in Cypress en Postman
              • Ervaring met system testing, E2E testing, API testing,…

              Aanbod

              Wat er bijkomt

              Je wordt verloond naar takenpakket, kennis en competenties. Met zorg werken wij een motiverend salarispakket uit inclusief een interessant extralegaal pakket met een groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, ecocheques, een jaarlijks budget voor de aankoop van persoonlijk IT-materiaal, … Tevens bieden we je graag een bedrijfswagen met tankkaart aan (of nog beter: een elektrische wagen met laadkaart én laadpaal bij je thuis geïnstalleerd).


              Wat echt telt

              Jij en jouw persoonlijke wensen en noden staan voor ons centraal. Aan de hand van persoonlijke opvolging en contacten streven we samen naar jouw gewenste carrière. We bieden je de doorgroeimogelijkheden en uitdagingen die je ambieert, en begeleiden je aan de hand van een professioneel opleidings- en evolutiebeleid. Work-life balance vinden we belangrijk, in dit kader bieden wij ook graag flexibiliteit. Daarnaast organiseren we jaarlijks tal van superfijne evenementen waar we jou steeds voor uitnodigen! Zo zijn we ook elk jaar als sponsor aanwezig op enkele festivals. 

              Al het bovenstaande, en veel meer, zorgt ervoor dat wij jaar na jaar de award voor Great Place to Work binnenhalen! 


              Freelance? Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat. En ja, ook als freelancer kan je genieten van opleidingen en evenementen via IT-Planet!


              Inlichtingen

              Interesse? Stuur je cv en eventueel je motivatiebrief naar vacature@it-planet.be t.a.v. Anaïs of bel ons op 09 243 54 43.

              Solliciteren
              Terug naar vacatures

              Is dit jouw droomjob?

              Solliciteren