09 243 54 30 info@it-planet.be

Introductie

IT-Planet is een gespecialiseerd informatica projectsourcing bedrijf, gelegen te Gent. We zijn actief bij diverse grote klanten over heel Vlaanderen en Brussel in volgende ICT-domeinen: Application Development, Infrastructure Services & Software Testing. Om ons team van 180 medewerkers te versterken zijn we momenteel op zoek naar een System Engineer Linux om aan de slag te gaan bij onze klant in Mechelen.

Algemeen:

 • Deze positie kan worden ingevuld met zowel vast contract (bediendestatuut) als freelance contract
 • Duurtijd: lange termijn
 • Regio: Mechelen
 • Fulltime

Functieomschrijving:

  In het team zijn we verantwoordelijk voor de file transfer tools, gebruikt voor zowel interne en externe verbindingen. Enerzijds ondersteunen we de producten op zowel Mainframe als Open Systems. Hierdoor zijn wij het aanspreekpunt voor de supportteams wanneer er meer complexe overdrachtsproblemen zich voordoen. Tegelijkertijd beheren we bestandsoverdrachten van en naar externe partijen via de Synchrony Gateway en Seeburger.

  Ben jij de extra systeemontwerpingenieur die we zoeken om toekomstige uitdagingen aan te gaan?

  Je krijgt direct operationele opdrachten en de daarbij behorende verantwoordelijkheden, en zo leer je de systemen kennen om verder te groeien. Na een korte inwerk- en inwerkperiode ben je verantwoordelijk voor het inrichten, installeren en onderhouden van de middleware componenten op Windows, Unix en/of Linux servers en zOS. Hierbij kom je in aanraking met alle mogelijke aspecten van file transfer. Je werkt samen met collega’s van ons team in een uitdagende en veranderende omgeving. Je zorgt voor de nodige realisaties in overeenstemming met de afgesproken tijdschema’s.

  Een greep uit het takenpakket:

  • beheren en actualiseren van de huidige kaders voor bestandsoverdracht
  • de andere ICT-teams assisteren bij het opzetten van nieuwe overdrachten
  • externe verbindingen tot stand brengen en onderhouden
  • In termen van interne, en externe bestandsoverdracht

  Functie-eisen

  • Gevorderde kennis van Linux
  • Kennis van bestandsoverdracht concepten, variërend van certificaten, codepages, protocollen, …
  • Scripting skills zijn een pluspunt
  • Zin voor een zeer gevarieerde en brede inzet vanwege de integratiesfeer: deployment op zowel Open Systems als mainframe, packaging, onderhoud van scripted frameworks, installaties, …
  • Kennis van Nederlands en Engels

  Aanbod

  Bij ons word je verloond naar werk, kennis & competenties. Met zorg wordt een motiverend salarispakket uitgewerkt: loon + groeps-en hospitalisatieverzekering + wagen & tankkaart + maaltijdcheques,… . Bovendien geeft IT-Planet je alle kansen om goed te zijn in wat je doet: extra opleidingsmogelijkheden & training zullen je helpen jouw skills verder uit te breiden of optimaliseren! Wanneer je er klaar voor bent, staan er al weer tal van doorgroeimogelijkheden of carrièrevooruitzichten klaar.

  Freelance? Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat.

  Inlichtingen

  Interesse? Stuur je cv en eventueel je motivatiebrief naar vacature@it-planet.be t.a.v. Anaïs.

  Sollicitatie

  Anaïs De Pauw +32 9 243 54 43

  Solliciteren
  Terug naar vacatures

  Is dit jouw droomjob?

  Solliciteren