09 243 54 30 info@it-planet.be

Introductie

IT-Planet is dé HR specialist voor flexibele en tijdelijke staffing in IT. Wij verzorgen IT-projecten bij diverse top 100-klanten over heel Vlaanderen en Brussel in volgende IT-domeinen: Application Development, Infrastructure Services & Software Testing. Met 15 jaar ervaring achter de kiezen kunnen wij perfect tegemoet komen aan jouw individuele noden. Bij ons kan en mag je groeien en leren, kortom floreren in jouw job. Sounds good? Op vandaag hebben wij reeds 180 fijne collega’s op project. Om ons team verder te versterken zijn we momenteel op zoek naar een Marketing Data Analyst om aan de slag te gaan bij onze klant in Leuven.

 • Deze positie kan worden ingevuld met zowel vast contract (bediendestatuut) als freelance contract
 • Duurtijd: lange termijn
 • Regio: Leuven
 • Fulltime

Functie

Samen met je collega’s werk je aan de marketing van producten en diensten op basis van commerciële en strategische doelstellingen, vertrekkend vanuit de behoeften (reis) van de klant. Voor deze focusproducten breng je het klantengedrag op verschillende touchpoints in kaart met behulp van web- en gedragsanalyse. Je gebruikt verschillende analysetools (zoals Adobe Analytics, Contentsquare, Qlik Sense). Je analyseert de klantreis van begin tot eind en definieert belangrijke knelpunten voor klanten en prospects. Je brengt de (geautomatiseerde) marketing in kaart binnen de klantreis en rapporteert over de prestaties van de communicatie.

 • Je analyseert ad hoc acties en communicatie naar (toekomstige) klanten. Je voert basisanalyses uit op CRM-klantengegevens (producteigendom, demografie, …).
 • Je bewaakt de verkoopgegevens voor de klantreizen die verbonden zijn met jouw go-to-marketteam.
 • Je brengt de inzichten uit verschillende analytische en gegevensbronnen samen om een duidelijk verhaal te creëren voor je collega’s waarop zij hun marketingbeslissingen kunnen baseren.
 • Je denkt mee over optimalisatiemogelijkheden die (een) positieve impact kunnen hebben op de klantervaring, aantrekkelijkheid, conversie, …

Functie-eisen

 • Klantreis mapping of vergelijkbare methodologieën om de klantreis in kaart te brengen.
 • Kennis van verschillende prestatie marketing metrics (CTR, betrokkenheid, drop-out, exit-rates, … en andere om de klantreis goed te begrijpen en te analyseren.
 • Kennis van web- en gedragsanalyse tools is een pluspunt (Adobe Analytics, Google Analytics, …).
 • Data visualisatietechnieken om inzichten duidelijk en helder over te brengen.
 • SEO, SEA, AB testing: je hoeft deze “technieken” niet per se zelf op te zetten, maar je moet wel begrijpen en kunnen analyseren.

Zijn dit jouw sterke punten?

 • Passie voor data en analyse (zowel mindset als kennis van web- en gedragsanalyse tools)
 • Passie voor alles wat er speelt binnen Marketing (nieuwe trends, technieken, inzichten, …)
 • Je hebt een agile mindset
 • Je bent een teamspeler en kunt gemakkelijk omgaan met veranderende prioriteiten binnen en buiten het team.

Aanbod

Wat er bijkomt

Je wordt verloond naar takenpakket, kennis en competenties. Met zorg werken wij een motiverend salarispakket uit inclusief een interessant extralegaal pakket met een groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, ecocheques, een jaarlijks budget voor de aankoop van persoonlijk IT-materiaal, … Tevens bieden we je graag een bedrijfswagen met tankkaart aan (of nog beter: een elektrische wagen met laadkaart én laadpaal bij je thuis geïnstalleerd).


Wat echt telt

Jij en jouw persoonlijke wensen en noden staan voor ons centraal. Aan de hand van persoonlijke opvolging en contacten streven we samen naar jouw gewenste carrière. We bieden je de doorgroeimogelijkheden en uitdagingen die je ambieert, en begeleiden je aan de hand van een professioneel opleidings- en evolutiebeleid. Work-life balance vinden we belangrijk, in dit kader bieden wij ook graag flexibiliteit. Daarnaast organiseren we jaarlijks tal van superfijne evenementen waar we jou steeds voor uitnodigen! Zo zijn we ook elk jaar als sponsor aanwezig op enkele festivals. 

Al het bovenstaande, en veel meer, zorgt ervoor dat wij jaar na jaar de award voor Great Place to Work binnenhalen! 


Freelance? Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat. En ja, ook als freelancer kan je genieten van opleidingen en evenementen via IT-Planet!


Inlichtingen

Interesse? Stuur je cv en eventueel je motivatiebrief naar vacature@it-planet.be t.a.v. Bern of bel ons op 09 241 58 76.


Solliciteren
Terug naar vacatures

Is dit jouw droomjob?

Solliciteren