09 243 54 30 info@it-planet.be

Introductie

IT-Planet is dé HR specialist voor flexibele en tijdelijke staffing in IT. Wij verzorgen IT-projecten bij diverse top 100-klanten over heel Vlaanderen en Brussel in volgende IT-domeinen: Application Development, Infrastructure Services & Software Testing. Met 15 jaar ervaring achter de kiezen kunnen wij perfect tegemoet komen aan jouw individuele noden. Bij ons kan en mag je groeien en leren, kortom floreren in jouw job. Sounds good? Op vandaag hebben wij reeds 180 fijne collega’s op project. Om ons team verder te versterken zijn we momenteel op zoek naar een Solution IT Architect Infrastructure (m/v/x) om aan de slag te gaan bij onze klant in Halle of Zwijnaarde

 • Deze positie kan worden ingevuld met zowel vast contract (bediendestatuut) als freelance contract
 • Duurtijd: Lange termijn
 • Regio: Halle of Zwijnaarde

Functie

 • Je ontwerpt IT-oplossingen die voldoen aan de functionele en niet-functionele vereisten van de klant, in lijn met de Enterprise IT- en referentiearchitectuur. Je bent gespecialiseerd in infrastructuur, maar kan ook andere IT-architectuurrollen opnemen (security, integratie, applicatie, etc.).
 • Je helpt mee aan het bouwen van ons infrastructuurlandschap, bestaande uit on-premise en cloudapplicaties, kant-en-klare oplossingen en interne ontwikkelingen.
 • Je zorgt voor draagvlak voor jouw IT-oplossing bij de klant, het projectteam en de experts.
 • Je identificeert IT-risico’s en ondersteunt de klant bij het nemen van beslissingen en het evalueren van alternatieve oplossingen. Je adviseert stakeholders over infrastructuur.
 • Je ontwikkelt de referentiearchitectuur volgens de behoeften van de klant en in synchronisatie met algemene evoluties in het IT-domein, indien deze voordelig kunnen zijn voor de klant. Ervaring als single point of contact (SPoC) voor een dergelijke referentiearchitectuur is een pluspunt.
 • Je volgt de IT-realisatie op door onze expertteams, als medewerker in een project of programma, meestal in samenwerking met een lead architect, en soms neem je zelf de rol van lead architect op.
 • Je documenteert architectuurbeslissingen.
 • Je draagt bij aan het architectuurbeheer door deel te nemen aan de nodige governanceprocessen en/of door te zetelen in bestaande governance boards. Je bent bereid om de rol van (vergader)coördinator op te nemen voor één van deze boards.

Functie-eisen

  • Je hebt een masterdiploma of gelijkwaardige ervaring. Je hebt minstens 6 jaar gewerkt als IT System Engineer en bij voorkeur zo’n acht jaar als IT architect. 
  • Kennis van EA-modelleringstalen en -frameworks, zoals Archimate en TOGAF, is een pluspunt. 
  • Je hebt meegewerkt aan architectuur communities of practice (focus op vakmanschap) en ervaring als Single Point of Contact (bijvoorbeeld key user rol) buiten projecten is een pluspunt.
  • Praktische en/of conceptuele kennis van Azure is een pluspunt.
  • Ervaring als (co-)interviewer van (infrastructuur) architectuur kandidaten is een pluspunt.
  • Taalkennis: Je communiceert vlot in het Engels (geschreven en gesproken). Kennis van het Nederlands is een must. Kennis van het Frans is een pluspunt. 

       Aanbod

       Wat er bijkomt

       Je wordt verloond naar takenpakket, kennis en competenties. Met zorg werken wij een motiverend salarispakket uit inclusief een interessant extralegaal pakket met een groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, ecocheques, een jaarlijks budget voor de aankoop van persoonlijk IT-materiaal, … Tevens bieden we je graag een bedrijfswagen met tankkaart aan (of nog beter: een elektrische wagen met laadkaart én laadpaal bij je thuis geïnstalleerd).


       Wat echt telt

       Jij en jouw persoonlijke wensen en noden staan voor ons centraal. Aan de hand van persoonlijke opvolging en contacten streven we samen naar jouw gewenste carrière. We bieden je de doorgroeimogelijkheden en uitdagingen die je ambieert, en begeleiden je aan de hand van een professioneel opleidings- en evolutiebeleid. Work-life balance vinden we belangrijk, in dit kader bieden wij ook graag flexibiliteit. Daarnaast organiseren we jaarlijks tal van superfijne evenementen waar we jou steeds voor uitnodigen! Zo zijn we ook elk jaar als sponsor aanwezig op enkele festivals. 

       Al het bovenstaande, en veel meer, zorgt ervoor dat wij jaar na jaar de award voor Great Place to Work binnenhalen! 


       Freelance? Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat. En ja, ook als freelancer kan je genieten van opleidingen en evenementen via IT-Planet!


       Inlichtingen

       Interesse? Stuur je cv en eventueel je motivatiebrief naar vacature@it-planet.be t.a.v. Luckas Van Ghyseghem of bel ons op 09 241 58 77


       Solliciteren
       Terug naar vacatures

       Is dit jouw droomjob?

       Solliciteren